Video

Discuswerper Erik Cadée stopt ermee: 'Kan niet meer mee met de top'

30 juni 2016 om 18:01
nl
Erik Cadée zet na de Europese kampioenschappen atletiek in Amsterdam een punt achter zijn loopbaan. De Bosschenaar gooit de handdoek in de ring, omdat zijn prestaties de afgelopen vier jaar omlaag zijn gegaan. "Ik wil met de top mee kunnen doen om fulltime atleet te blijven", motiveert hij zijn keuze.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Cadée, tegenwoordig woonachtig in Vught, kan zich nog wel kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio. Dan moet hij over zes dagen in Amsterdam minimaal 65 meter werpen. Zijn beste afstand dit seizoen is 63,63 meter. Met andere woorden: hij is één meter en 37 centimeter verwijderd van Rio.
FrustrerendZo op het eerste gezicht moet dat makkelijk te halen zijn voor Cadée. Immers, zijn beste worp gaat daar ver overheen. In 2012 wierp de Bosschenaar 67,30 meter. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
Want Cadée merkt dat zijn prestaties de afgelopen vier jaar gestaag omlaag zijn gaan. "Dat is best frustrerend. Het gaat niet alleen om die getallen. Het komt ook tot uiting tijdens de training. Daar merk ik dat veel minder ben dan ik destijds was. Je zit zo ver af van wat je ooit hebt gekund, dat is best frustrerend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.