Video

Als 'eerste burgemeester ooit' is Willemijn van Hees ten huwelijk gevraagd: 'Heel bijzonder!'

30 juni 2016 om 23:26 • Aangepast 21 november 2020 om 09:13
nl
Niemand deed het ooit: een burgemeester tijdens het uitvoeren van haar ambt ten huwelijk vragen. Maar Paul Kuijpers trok donderdagavond zijn stoute, gelakte schoenen aan en ging ervoor. Tijdens een gemeenteraadsvergadering in Geertruidenberg verraste hij de vrouw waar hij al ruim elf jaar gelukkig mee is. Burgemeester Willemijn van Hees zei met haar ambtsketting om en tranen op haar wangen: "Ja tuurlijk! Jij vlegel!"
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Naar dat verlossende antwoord had Paul al wekenlang toegeleefd. In het diepste geheim kocht hij kleren voor hun twee kids, zocht hij de mooiste ring uit en zorgde hij dat een raadslid in het complot zat.
Dat raadslid bracht donderdagavond een amendement in. Tijdens dat amendement werd een filmpje ingestart. Willemijn: "Ik zag onze prachtige gemeente, ik had werkelijk niets door."
VerrassingMaar aan het einde van het filmpje komt Paul tevoorschijn. Hij staat voor de glazen deuren van het gemeentehuis. Wat schetst Willemijn haar verbazing: Paul staat er écht!
Met hun twee zonen aan de hand loopt hij naar binnen. Zenuwachtiger dan ooit, verliefder dan ooit. De hele raadszaal klapt en natuurlijk zegt Willemijn als eerste burgemeester ooit 'ja'.
"Je hoopt altijd dat de liefde van je leven je ooit nog een keer ten huwelijk vraagt. Maar dat hij dat dan op zo'n manier doet, is wel heel erg bijzonder", zegt de burgemeester net na het aanzoek. "Ik ben helemaal verbaasd, ze hebben me allemaal te pakken gehad. Ik zag dit echt niet aankomen. Wat ben ik gelukkig!"
Live via FacebookHet complete huwelijksaanzoek was live te volgen via Facebook. Die kan je hieronder terugkijken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.