Voorzitter Eindhovense moskee tekent voor 'salafistenschool' in Rotterdam

1 juli 2016 om 07:50
De anti islam beweging Pediga wil maandag voor de deur van de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven demonstreren (Foto: Rob Engelaar / Infocus Media)
De anti islam beweging Pediga wil maandag voor de deur van de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven demonstreren (Foto: Rob Engelaar / Infocus Media)
Een omstreden salafistische organisatie heeft in Rotterdam een voormalig schoolgebouw gekocht, meldt NRC. Het complex van ruim 7000 vierkante meter wordt verbouwd tot 'islamitisch lesinstituut'. De voorzitter van de Eindhovense stichting Al Waqf heeft volgens de krant getekend voor de aankoop.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Al Waqf raakte in opspraak doordat de stichting buitenlandse 'haatpredikers' naar Nederland haalde. Zo nodigde Al Waqf vorig jaar een geestelijke uit die betrokken zou zijn bij de gewapende jihad in Syrië.
Radicaliseringsexperts bezorgdDe financiering voor de aankoop van het oude roc-gebouw is volgens de krant vermoedelijk afkomstig uit het Midden-Oosten. Radicaliseringsexperts zijn bezorgd over de komst van de salafistenschool. Die zou volgens hen voeding kunnen geven aan de radicalisering van moslimjongeren.
Politieke partij VNL heeft over dit onderwerp vragen gesteld aan de ministers Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Ard van der Steur van Veiligheid. PVV-kamerlid Machiel de Graaf heeft een debat over dit onderwerp aangevraagd. De gemeente Rotterdam was volgens EenVandaag niet op de hoogte van de komst van het lesinstituut en is inmiddels in gesprek met Al Waqf.
Manier van financierenDe koop van het gebouw zou volgens EenVandaag afgehandeld zijn via een Duits vastgoedfonds dat banden heeft met Al Waqf. Die manier van financieren gaat in tegen de salafisme-aanpak van minister Asscher. De minister wil dat salafistische organisaties transparant opereren.

Wachten op privacy instellingen...