Video

Unieke prestatie: van een 4,7 naar een 9,1, Joep uit Veldhoven alsnog geslaagd

1 juli 2016 om 19:53
nl
Niemand had gedacht dat het zou lukken: om te slagen voor zijn havo-examen moest Joep van Dommelen uit Veldhoven van een 4,7 naar een 9,1 voor het vak Management en Organisatie (M&O). Het leek onmogelijk, maar met hulp van zijn docent flikte hij het toch!
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Vlak na twaalf uur kwam het verlossende telefoontje voor leerling Joep van het Sondervick College. Zijn docent, Peter Saris, stond al in de startblokken om met een fles champagne langs te gaan.
Ongemotiveerde leerling"Toen Joep gezakt was, klopte hij bij mij voor hulp aan voor het herexamen", vertelt de docent. "Ik voelde er niets voor zo'n ongemotiveerde leerling te helpen en zei 'nee'. Daar kreeg ik spijt van en heb hem gebeld."
Meneer Saris bood Joep toch zijn hulp aan, onder strikte voorwaarden. Zo mocht hij geen examenfeestjes bezoeken, moest Joep zijn werk afzeggen en werd het een week kei lang studeren, onder toeziend oog van zijn docent.
"Hij leek echt kansloos, maar gaandeweg kreeg ik meer vertrouwen, vertelt Saris. Ook Joep zelf zag het herexamen steeds meer zitten. "De oefenexamens gingen steeds beter, maar het was nog niet genoeg. Tijdens de laatste oefening haalde ik een 7,8. Een punt minder dan dat ik voor mijn her moest halen."
'Hoogste punt ooit'Dat Joep nu toch geslaagd is, mag een unieke prestatie worden genoemd. "Hij heeft er geweldig voor gevochten", vindt Saris. "Nog nooit haalde iemand op de havo zo'n hoog cijfer voor het examen MenO." De gelukkige docent is meteen naar Joeps huis gegaan, om het slagen samen te vieren.
Joep zelf kan nog niet geloven dat hij nu toch zijn havo-diploma binnen heeft. "Iedereen belt me. Mijn oma hing net huilend van geluk aan de telefoon. Het moet allemaal nog even bezinken. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben. Zonder meneer Saris had ik het echt nooit gered!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.