'Duizendmaal sorry': NHTV en leerlingen maken excuses aan mensen die schrokken van nepoverval

1 juli 2016 om 16:46 • Aangepast 21 november 2020 om 09:13
nl
De NHTV gaat er alles aan doen om situaties zoals die zich vrijdagmiddag in Breda voordeed te voorkomen. Een studentenproject liep compleet uit de hand. Derdejaars studenten speelden een overval na, waarbij twee mannen met bivakmutsen op het Van Coothplein een man uit een auto trokken. Het leek zo echt dat een vrouw erg schrok en de politie werd gebeld.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"Ik heb de mevrouw gebeld en onze excuses aangeboden. En ook gevraagd of we nog iets kunnen betekenen voor haar", vertelt academiedirecteur Leo Kemps. "Ik had even gewacht met het telefoontje, zodat de vrouw tot rust kon komen want ze was erg geschrokken."
De vrouw ontkent dat de directeur heeft gevraagd of hij nog iets voor haar kon betekenen. "Ik heb echt de schrik van mijn leven gehad, ben er nog naar van. Een of andere geste was zeker op zijn plaats geweest", reageert ze tegen Omroep Brabant.
Duizendmaal sorryOok heeft Kemps met de betrokken leerlingen gesproken. "Die zijn zich ook kapot geschrokken. Ze hebben een inschattingsfout gemaakt en ze hebben er spijt van. Er lag een brief met de tekst 'Duizendmaal sorry' op mijn kamer." Kemps heeft de leerlingen gevraagd om een logboek te maken waarin ze opschrijven hoe het hele project is gelopen. "Dan kunnen we zien waar het is misgegaan en hoe we dit soort situaties in de toekomst kunnen voorkomen."
Want Kemps heeft helemaal niets tegen ludieke acties. Maar er zijn grenzen. "Ze hadden wel laten weten wat het idee was, maar niet hoe ze het in wilden gaan vullen. Dit idee hadden ze terug moeten koppelen."
Te goed geacteerdDe studenten moesten een ludieke filmische actie bedenken waarmee ze fietsgebruik stimuleren. De man die in het misschien wel veel te goed geacteerde toneelstukje uit zijn auto werd getrokken, werd vervolgens op een versierde fiets gezet. De getuige was al zo erg geschrokken dat ze het laatste deel niet meer mee had gekregen van het opgevoerde stukje. Toen hing ze al met de politie aan de lijn.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.