Video

BMX'er Raymon van der Biezen zet punt achter carrière: 'Mijn droom valt ineens weg'

1 juli 2016 om 17:10
nl
Raymon van der Biezen stopt na dit seizoen als professioneel fietscrosser. De BMX'er uit Heesch wist zich een maand geleden op het WK in Colombia niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en dat was voor hem de reden om een punt achter zijn carrière te zetten. "Het blijft nog wel even aan mij knagen."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Raymon van Biezen heeft een mooie carrière achter de rug. Zo acteerde hij op twee Olympische Spelen (Peking en Londen), werd Europees kampioen en vijfde en zesde op een WK. Het missen van Rio 2016 gaf voor de 29-jarige BMX'er de doorslag om te stoppen.
'Zuur gevoel'"Ik leef steeds vier jaar naar een Olympische spelen toe", zegt Van der Biezen. "Die droom valt nu ineens weg en dan heb je ook geen doel meer wat je wilt bereiken. Het doet zeker pijn. Ik word er dagelijks mee geconfronteerd, met een team dat wel richting Rio gaat. En dat is een heel zuur gevoel. Dat blijft nog wel even aan mij knagen."
Brood op de plank"In mijn sport heb ik wel zo ongeveer de leeftijd om een punt achter mijn carrière te zetten", vervolgt de fietscrosser. "Maar dat had ik niet gedaan als ik wel naar Rio was gegaan. Na september heb ik nu mijn A-status niet meer en er moet toch brood op de plank komen. Ik moet dus langzamerhand gaan denken aan een maatschappelijke carrière en dus is het een bewuste keuze om er mee te stoppen."
Knallen op NK en EKRaymon van der Biezen zou graag op gepaste wijze afscheid nemen als professioneel BMX'er. En daarom wil hij in zijn laatste twee wedstrijden nog even knallen, dit weekend het NK in Luijksgestel en de week erop het EK in Italië. "Er is een grote vechtlust aanwezig om een Nederlandse of Europese titel mee naar huis te nemen."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.