Barbecueën op graskool? Is dat lekker?

1 juli 2016 om 20:01
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Barbecueën op graskool, kan dat? Studenten van Avans denken van wel
Een paar zonnestralen zijn doorgaans al voldoende om massaal naar de winkel te rennen voor vleespakketten en houtskool om te barbecueën. Vrachtwagenladingen vol houtskool vliegen er doorheen om de vele hamburgers, speklapjes en kippenpootjes te garen. Maar hout is schaars, twee Avansstudenten ontwikkelden een duurzaam alternatief: graskool.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Nils de Bruijn en Bauke Knottnerus studeren Chemische Technologie bij Avans. In opdracht van het bedrijf CharcoTec onderzochten zij of gras een duurzaam alternatief kon zijn voor houtskool. Hout is schaars, moet verscheept worden en bij de productie komen kankerverwekkende stoffen vrij. [Tweet:body:https://twitter.com/tomroepbrabant/status/748891853886488576][tweet:body:https://twitter.com/khouterman/status/748891762974916608]
SmeulenIn plaats van houtskool ligt er bij de Avansstudenten graskool te smeulen in de BBQ. “Gras is minder schaars dan hout en groeit bovendien sneller. Bij de verkoling komen minder schadelijke stoffen vrij”, legt Bauke Knottnerus de keuze voor gras uit.
Volgens Knotterus kleven er ook nadelen aan graskool. Om de barbecue goed warm te krijgen is er aanzienlijk meer graskool nodig dan houtskool. Ook ruikt het anders. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe smaakt het vlees. Knottnerus: “Dat is een van de aspecten die we nog niet uitvoerig hebben onderzocht.”

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...