Inzamelingsactie voor getroffen boeren moet een miljoen euro opleveren

1 juli 2016 om 22:24
nl
Met de actie 'Geen oogst is wel een ramp' wil Caroline van der Plas uit Deventer boeren uit Brabant een hart onder de riem steken. De oogsten, akkers en kassen van boeren en tuinders in Zuidoost-Brabant zijn compleet vernield door het noodweer in de maand juni. Caroline is daarom een inzamelingsactie begonnen.
Profielfoto van Nooteboom Annebelle
Geschreven door
Nooteboom Annebelle

"We kunnen dit niet laten gebeuren", zegt Van der Plas over de situatie in Zuidoost-Brabant. Met haar actie wil zij vooral boeren uit het hele land oproepen om solidair te zijn en te doneren via de website dreamordonate.nl.
Boeren twitterenVan der Plas is initiatiefnemer van @Boerburgertweet,waar verschillende boeren iedere week een kijkje geven in de agrarische sector. Ze werkt voor de Nederlandse Vakbond Varkenshouders.
"Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken was op bezoek in het getroffen gebied. Dat is natuurlijk heel mooi, maar hij liet gelijk weten dat er geen hulp zou komen vanuit de overheid", zegt Van der Plas. Zij besloot daarom in actie te komen. Sinds woensdagavond is er vijfhonderd euro ingezameld.
Een miljoen?"Het feit dat mensen doneren dat vind ik al mooi. Het is een signaal richting de getroffen tuinders en boeren dat wij aan ze denken." Van der Plas heeft een miljoen euro als einddoel ingesteld. "Met dat geld kan ik natuurlijk niet alle boeren helpen, maar het gaat mij vooral om het signaal dat we hiermee afgeven."
De initiatiefneemster ziet 30.000 euro als een realistisch bedrag voor haar inzameling. ‘’Natuurlijk hoop ik dat we de een miljoen gaan halen, maar zoals het er nu voor staat is 30.000 euro een realistischer bedrag." Op 21 augustus stopt de inzameling.
Geld voor boerenorganisaties Wat er met het geld gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. In eerste instantie wordt het geld gereserveerd. "Daarna lijkt het mij logisch als het naar een van de boerenorganisaties gaat. Ik vertrouw erop dat zij het op een goede manier gebruiken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.