Wilde achtervolging door Bossche wijken: dronken automobilist zonder rijbewijs

2 juli 2016 om 16:08
nl
Na een wilde achtervolging door enkele woonwijken in Den Bosch hebben agenten vrijdagnacht een 21-jarige snelheidsduivel uit die plaats opgepakt. Dat meldt de politie zaterdag.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Surveillerende agenten zagen rond halfvijf ’s nachts een auto rijden op de Sint Teunislaan. Toen ze er achter gingen rijden, ging de bestuurder van die auto opeens harder rijden. De dienders gaven een stopteken, maar daar wilde de automobilist niets van weten.
Sterker nog: hij bleef met hoge snelheid doorrijden en negeerde de agenten volkomen. Zelfs in de woonwijken kon hij de verleiding niet weerstaan om eens flink op het gaspedaal te trappen. Hierop besloot de politie de achtervolging in te zetten.
Doodlopend stukTijdens de achtervolging, die door een deel van de woonwijken De Reit en De Rompert trok, reed de man zich vast op een doodlopend stuk. Maar ook hierdoor liet hij zich niet tegenhouden. De bestuurder stapte uit en ging er te voet vandoor. Na een tijdje zagen andere agenten de man op de Hambakendreef lopen en hielden hem aan.
De wegpiraat bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Ook had hij geen rijbewijs. De 21-jarige Bosschenaar moest daarom zijn roes in de cel uitslapen.
De snelheidsduivel zit nog altijd vast voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.