Zwaargewonde bij ongeluk in Tilburg: fietsers op fietspad aangereden door auto

2 juli 2016 om 18:30
nl
Bij een verkeersongeluk op de kruising van de Cobbenhagenlaan met de Academielaan in Tilburg zijn zaterdagmiddag twee gewonden gevallen. Twee fietsers werden op het fietspad aangereden door een auto.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Eén van de twee raakte ernstig gewond. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De andere fietser raakte ook gewond, maar is buiten levensgevaar. Een toevallig passerende arts verleende eerste hulp.
Flinke smakDe betrokken automobilist kwam van de Cobbenhagenlaan en reed de Academielaan in. Hierbij moest hij het fietspad doorkruisen. Terwijl hij optrok, zag hij de twee passerende fietsers over het hoofd en schepte beiden.
Eén van de fietsers bleef liggen op de motorkap van de auto. De tweede belandde met een flinke smak op het wegdek. Twee ambulances kwamen naar de plek van het ongeluk.
Vaker raakDe politie sloot de Academielaan tijdelijk af. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto was geschrokken, maar bleef ongedeerd.
De auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld. Op het bewuste fietspad zijn al vaker ongelukken gebeurd. Dit ondanks stopborden en diverse markeringsborden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.