PSV begint seizoen met 1-3 overwinning in Dongen

2 juli 2016 om 19:22 • Aangepast 21 november 2020 om 09:11
PSV is de oefencampagne begonnen met een 1-3 overwinning op vv Dongen. Bij PSV ontbraken de meeste internationals. Luuk de Jong, Jeroen Zoet, Luciano Narsingh, Jetro Willems, Santiago Arias, Héctor Moreno en Andrés Guardado kregen nog geen speeltijd.
Profielfoto van Verschuren Corné
Verschuren Corné

De Dongenaren spelen komend seizoen in de nieuwe derde divisie.

Trainer Phillip Cocu gunde in de tweede helft veel jeugdspelers een kans. De achttienjarige Matthias Verreth tekende in de slotfase voor het laatste doelpunt. De zeventienjarige Dante Rigo maakte eveneens zijn debuut.
PSV werd pas na een halfuur voor de eerste keer gevaarlijk. Maher name het Dongense doel onder vuur met een kopbal. Halverwege gingen de Eindhovenaren toch nog met een 0-2 voorsprong aan de thee.
VolgepaktJürgen Locadia en Gastón Pereiro waren in het laatste kwartier succesvol voor de landskampioen. De Uruguayaan scoorde uit een strafschop, nadat Locadia onderuit was gehaald. Locadia schoot even later van afstand knap raak.
Halverwege de tweede helft verkleinde de thuisploeg op het volgepakte sportpark de achterstand tot 1-2. Joe Yoffe scoorde voor vv Dongen. Matthias Verreth gaf zijn officiële debuut in de Eindhovense hoofdmacht extra glans, 1-3.
KnieklachtenNicolas Isimat-Mirin liet zich in de eerste helft geblesseerd vervangen. Hij vertelde na afloop lichte knieklachten te hebben. Voor hem kwam Stijn Schaars in het veld. De contractloze middenvelder traint nog met PSV mee omdat hij nog geen nieuwe club heeft gevonden.
Trainer Cocu vertelde dat hij de komende dagen geen nieuwe spelers verwacht. Guardado en Moreno worden op 10 juli in Eindhoven weer verwacht na hun deelname aan de Copa América, Arias twee dagen later.