Honderden bloedfanatieke vechtsporters in Eindhoven bij King of the Beach - [FOTO'S]

2 juli 2016 om 21:49
nl
Eindhoven vormde zaterdag het strijdtoneel van King of the Beach, het enige outdoor grappling-toernooi van Europa. Bij de IJzeren Man, de zwemplas waar zonaanbidders normaal languit liggen te bij te bruinen op een handdoekje, troffen driehonderd vechtsporters uit binnen- en buitenland elkaar op de mat. Bloedfanatiek, want winnen willen ze allemaal.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Grappling is een zelfverdedigingssport waarbij alles draait om het grondgevecht. De technieken die worden gebruikt, zijn afkomstig van het judo, worstelen en het Braziliaanse jiu jitsu.
Het doel is om je tegenstander zo snel en effectief mogelijk uit te schakelen. Controle houden en een dominante positie zijn daarbij cruciaal, stelt Fatih Boyla van de organisatie. "Ook al is je tegenstander groter en sterker, dan nog kun je winnen, mits je maar slim bezig bent en de juiste technieken en bewegingen gebruikt."
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157669879272452/]
Vriendschap en respectArmklemmen, worpen en omstrengelingen die soms minutenlang duren, op de mat gaat het er hard aan toe. Een scheidsrechter houdt de wedstrijden nauwgezet in de gaten, vanuit het publiek worden luidkeels tips geroepen. Maar als het gevecht voorbij is, is daar meteen die vriendschappelijke hand die wordt uitgestoken. Respect naar elkaar voert hier de boventoon.
Onze fotografe was ook bij het grappler-toernooi. De testosteron vloog haar om de oren, bekijk hier de fotoserie.
De 'grapplers' zijn onderverdeeld in vier categorieën, van beginneling tot gevorderd. Ze komen uit alle hoeken van Europa. "België, Polen, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, de sport is overal populair", zegt Boyla. "En omdat dit het enige toernooi is waar je de vechtsport kunt combineren met zon, strand, een massage en lekker eten, komen ze van heinde en verre."
Duizend euro prijzengeldDe winnaar van de elite open klasse van King of the Beach wint duizend euro. En de eeuwige roem, natuurlijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.