Olympische missie Wendy van der Zanden en Bram Dekker gestrand

3 juli 2016 om 14:02
nl
Het is ze niet gelukt. De olympische droom van Wendy van der Zanden en Bram Dekker is gestrand in het Schotse Glasgow. Wendy van der Zanden uit Moergestel probeerde te voldoen aan de olympische limiet voor de 200 meter wisselslag. Eindhovenaar Bram Dekker deed een ultieme poging op de schoolslag. Ze slaagden niet in hun opzet.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Beide topzwemmers hebben via een andere dan de geijkte weg geprobeerd een ticket te krijgen voor de Spelen in Rio de Janeiro. Van der Zanden deed dat in Antwerpen bij Ronald Gaastra. Dekker formeerde de afgelopen drie maanden een team om zich heen onder leiding van Rob Kennis, oud-zwemcoach van Marcel Wouda.
'Gewoon een kaartje kopen'“Badwater en trainingsmogelijkheden vonden we in een privébad in Zeeland en bij zwemclub Arethusa in Oss. Ook moesten ze voor de zwemtrainingen in de Tongelreep in Eindhoven gewoon een kaartje kopen en hopen dat ze een vrije baan hadden om hun meters te kunnen maken”, zegt Kennis.
“Toch hadden we alles mooi op de rit. Er ontstond een echt zwemteam met sportpsycholoog Huub en fysiotherapeut Cas. Het hele team stond 24/7 klaar als het moest en dat maakte deze drie maanden echt heel bijzonder.”
'Ongelooflijk trots'“Het is helaas niet gelukt, maar ik ben ongelooflijk trots op deze topper, die jaar na jaar alles opzij heeft gezet om zijn droom te verwezenlijken. Het was een voorrecht met hem te mogen werken.”
Wat voor keuzes Van der Zanden en Dekker gaan maken voor de toekomst van hun zwemcarrières is nog onduidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.