BMX'er Raymon van der Biezen ziet toekomst langs de lijn zitten: 'Ik geef graag mijn ervaring over'

3 juli 2016 om 16:09
nl
Voor de laatste keer hoort BMX'er Raymon van der Biezen zaterdag het Wilhelmus uit de boxen voordat hij aan de start verschijnt. Het NK in Luyksgestel is voor de topsporter uit Heesch zijn laatste NK. "Een raar gevoel", zo zegt hij zelf. "Het is een vreemd geweten dat je dadelijk niet meer gaan leven voor de topsport."
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Maar het zou zomaar eens kunnen dat Van der Biezen volgend jaar langs de lijn staat tijdens het NK. Nadat de Heeschenaar bekend maakte dat hij zou stoppen met de topsport is hij, zo zeg hijzelf, al door verschillende teams en mensen benaderd met de vraag of hij iets voor hen kan betekenen.
Assisstent bij het Nederlands team noemt de BMX'er als voorbeeld. "Maar", zo benadrukt hij. "Dat zijn allemaal nog maar gesprekken. Er staat absoluut nog niks vast."
Toekomst langs de lijnVan der Biezen zou het allesbehalve vervelend vinden om volgend jaar langs de lijn te staan tijdens het NK. "Ik zou het echt leuk vinden om mijn ervaring over te geven aan de talenten binnen de sport. Ik sta daar ook echt voor open."
Maar er zijn meer mogelijkheden voor de BMX'er. Zo heeft Van der Biezen ook nog een diploma voor sportmasseur en gaat een vriend van de sporter een sportschool openen waar hij aan de slag zou kunnen. "Het lijkt me leuk om een combinatie te maken van deze drie dingen", zegt hij. "Dan heb ik ook echt iets te bieden aan mensen."
'Vreemd gevoel'De BMX'er uit Heesch draait al twaalf jaar mee in de top van het BMX. Hij werd in 2012 zelfs nog vierde op de Olympische Spelen in Londen. De afgelopen weken waren dan ook emotioneel voor hem. "Omdat je weet dat je een punt achter je carrière gaat zetten", vertelt hij. "Het doet geen pijn maar het is vreemd dat het dadelijk gewoon is afgelopen."
Het leven van de BMX'er stond de afgelopen jaren in het teken van de sport. "Je bent niet anders gewend dan dat je iedere dag op je fiets stapt en mag doen wat je leuk vindt om te doen", vertelt de Heeschenaar. "Ik wil niet zeggen dat ik in de toekomst niet iets ga doen wat ik leuk vind maar voor nu is een vreemd geweten dat ik dadelijk niet meer ga leven voor de topsport en echt iets anders moet gaan doen."
LEES OOK: BMX'er Raymon van der Biezen zet punt achter carrière: 'Mijn droom valt ineens weg'
Terugkijken op mooie carrière Maar voordat Van der Biezen definitief afscheid neemt van de topsport moet er eerst nog een goed resultaat worden neergezet tijdens het NK in Luyksgestel. "Ik hoop er met de winst vandoor te gaan maar ik weet ook dat er genoeg goeie jongen mee doen."
En hoewel het volgens Van der Biezen vanavond best even een soort van pijn zal doen dat dit zijn laatste NK zal zijn, denkt hij dat dit het goede moment is om een punt achter zijn carrière te zetten. "Ik denk dat ik terug mag kijken op een mooie sportieve carrière.  
Van der Biezen rijdt volgende week nog mee tijdens het EK in Italië. Dat is zijn laatste wedstrijd als topsporter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.