Donkere wolken boven Unox in Oss, personeel wordt bijgepraat over plannen directie

3 juli 2016 om 17:38
nl
Het personeel van Unox in Oss is bijeengeroepen voor een bijeenkomst, maandag. De directie van moederconcern Unilever gaat de ongeveer 350 medewerkers in grote lijnen vertellen wat ze van plan is. Marco Vallebella, bestuurder van De Unie, houdt rekening met een nieuwe reorganisatie.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Bij het bedrijf is het al jaren onrustig onder meer door het ontslag van tientallen werknemers en het uitblijven van een sociaal plan.
'Te late uitnodiging'De Unilever-directie had de vakbonden maandagochtend al willen bijpraten tijdens een telefonische vergadering. De bonden hebben ‘nee’ gezegd, omdat ze de uitnodiging hiervoor te laat hebben gekregen, zo laat Vallebella weten.
“De directie is blijkbaar wel iets van plan, maar wat er aan de hand is, kan ik je niet vertellen. Ik weet wel dat er al lange tijd van alles gebeurt bij het concern. In 1997 werkte er bij Unilever in ons land nog tienduizend mensen. Inmiddels is dat aantal teruggebracht naar 2900. Ik weet echt niet waar het ophoudt”, aldus een bezorgde Vallebella. Bestuurders van FNV en CNV waren niet bereikbaar voor commentaar.
'Actiebereidheid zeer groot'Het broeit sowieso in het levensmiddelenconcern. Eerder deze week dreigde de FNV met acties. Dit nadat leden van de bond woensdagavond een eindbod van Unilever voor een Sociaal Plan unaniem afwezen. Volgens de bond is de actiebereidheid onder het personeel zeer groot.
Unilever wil een groot aantal functies verplaatsen naar lagelonenlanden als India en Mexico.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.