Video

Jeffrey Herlings soeverein naar Nederlands Kampioenschap

3 juli 2016 om 18:27 • Aangepast 21 november 2020 om 09:11
nl
Jeffrey Herlings heeft zondag de Nederlandse titel gepakt. De motorcrosser uit Elsendorp moest in beide manches een slechte start goed maken. Dat deed hij steeds met verve; hij kwam in beide manches als eerste over de finish.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

In de eerste manches reed Herlings na één ronde op een twaalfde plaats. Toch maakte de Elsendorper zich geen zorgen: ''Ik liet de rest uitrazen. Daarna heb ik mijn ritme gevonden.'' En met succes. Herlings begon een inhaalrace en nam een paar rondes later de leiding. Vervolgens reed hij soeverein naar de winst in de eerste manche.
Opnieuw slechte startOok in de tweede manche begon Herlings slecht. Hij paste vervolgens dezelfde tactiek toe als in de eerste manche en reed opnieuw naar de winst. Herlings pakte hiermee de Nederlandse titel, zijn eerste sinds 2013.


BogersBrian Bogers uit Eindhoven finishte als vijfde in de eerste manche. In de tweede deed hij het ietsje beter. Hij werd toen vierde.
De Engelsman Max Anstie werd derde en tweede in de twee manches. Herlings' ploeggenoot Davy Pootjes kwam in de eerste manche als tweede over de finish. De manche daarna werd hij derde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.