Lage luchtballon trekt de aandacht boven Tilburg: 'Niets aan de hand, alles onder controle!'

4 juli 2016 om 02:29 • Aangepast 21 november 2020 om 09:10
nl
Sommige Tiburgers keken zondagavond gek op toen er luchtballon laag over de stad dreef. Ging dat wel allemaal goed daar? "Ja, hoor! Niets aan de hand", vertelt luchtballonvaarder Bram van Loosbroek. "Ik doe dit al twintig jaar en had het volledig onder controle."
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Zijn blauwe luchtballon voer boven Tilburg en dat trok de aandacht, want de ballon kwam laag over. "Ik kan me echt voorstellen dat dat er dan heftig uitziet, zo boven de huizen. Maar het ging allemaal goed", bevestigt hij nogmaals.
Bram zette zijn luchtballon vlak achter de wijk Jeruzalem aan de grond. "We zijn daar op een veldje geland achter de wijk. We landden dus inderdaad iets dichter bij bewoond gebied dan normaal", legt hij uit.
Geen noodlanding"Dit was geen noodlanding, maar een voorzorgslanding", vertelt de ervaren ballonvaarder. Hij had nog wel genoeg gas om door te varen, maar wilde niet het risico lopen om in de problemen te komen. "Dit was een goeie plek om te landen. Als ik was doorgegaan, had ik misschien boven een bos uitgekomen. Dat zit je wel in de problemen."

Wachten op privacy instellingen...

Niet alleen de blauwe luchtballon viel zondagavond op in Tilburg. Ook een rood-gele trok bekijks. "Ook die is gewoon geland, zonder bijzonderheden", weet hij.
Niet te laag over stedenDe regels voor luchtballons zijn volgens hem hetzelfde als in de luchtvaart. "Niet te laag over steden. Maar het is lastig sturen met een luchtballon, dus soms kom je dan wel wat lager, maar dat betekent niet meteen dat er een noodsituatie is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.