Bieroorlog tussen Heineken en Jumbo mogelijk beslecht voor rechter

5 juli 2016 om 10:30
nl
Jumbo bereidt een kort geding voor tegen bierbrouwer Heineken. ‘Momenteel ligt er een verzoek van ons bij Heineken om het door ons bestelde aantal kratten Heineken te leveren’, laat een woordvoerder van de supermarktketen dinsdagochtend weten. Gebeurt dit niet dan stapt de Veghelse supermarktketen volgens de woordvoerder naar de rechter.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De woordvoerder geeft aan te hopen dat deze juridische stap niet nodig zal zijn. Van overleg tussen Jumbo en Heineken is volgens haar echter momenteel geen sprake.
Maandag kwam via een paginagrote advertentie van Jumbo in diverse kranten naar buiten dat Jumbo en Heineken in een bieroorlog verwikkeld zijn. Het conflict zou al enige tijd slepen. De supermarkt stunt juist nu, aan het begin van de zomer, met een tweede krat Heineken voor de halve prijs.
ExcusesIn de advertentie biedt Jumbo klanten maandag excuses aan voor het niet kunnen leveren van kratten Heineken. Dozen bier van het merk zijn nog wel in de supermarkt verkrijgbaar.
In de advertentie stelt Jumbo dat Heineken de kratten niet kan leveren omdat ze de vraag 'niet aankunnen'. De supermarktketen vermoedt echter nog een andere reden. "Heineken vindt namelijk dat wij de kratten over een lange periode te goedkoop aan u aanbieden", zo staat in de advertentie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.