Video

Bij Unox Oss verdwijnen tientallen banen

4 juli 2016 om 13:56
nl
Unilever grijpt in bij soep- en rookworstenfabrikant Unox. Het levensmiddelenconcern gaat bepaalde processen automatiseren en met dunnere blikken werken. Dat betekent dat bij de Unox-fabriek in Oss tientallen banen verdwijnen.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Personeel moet voortaan op meerdere functies inzetbaar zijn en zelfstandiger opereren, kondigde Unilever maandag aan. Dat is volgens het bedrijf nodig voor een gezonde toekomst van de fabriek, maar daardoor zijn straks wel minder mensen nodig. Het aantal vaste banen in Oss zal verspreid over een periode van twee jaar worden teruggebracht van 335 naar 292.
Extra opleiding en trainingenUnilever hoopt de reorganisatie via natuurlijk verloop en een vrijwillige vertrekregeling af handelen, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Het concern trekt 1 miljoen euro uit voor de extra opleiding en trainingen die nodig zijn om Unox-medewerkers gekwalificeerd te maken voor hun bredere takenpakket.
De overige maatregelen vergen een kleine drie miljoen euro aan investeringen. In Nederland werken in totaal zo'n 3200 mensen voor Unilever. Wereldwijd telt het concern, verder bekend van merken als Bertolli, Knorr, Calvé en Andrélon, ongeveer 170.000 werknemers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.