Groep jongeren ‘terroriseert’ Schijndel: 'Niemand durft aangifte te doen'

4 juli 2016 om 18:59 • Aangepast 21 november 2020 om 09:10
nl
De 17-jarige Brandon uit Schijndel is zaterdagavond mishandeld door een groep jongeren. Volgens stiefmoeder Marieke Broekmeulen maakt die groep Schijndel ‘al langere tijd onveilig’. “Er zijn al vaker mishandelingen en bedreigingen geweest", vertelt ze maandagochtend.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het gaat om vijftien jongeren, in de leeftijd van 15 tot 22 jaar oud. Volgens Marieke, SP-raadslid in Schijndel, zou de samenstelling van de groep iedere keer wisselen.
Zaterdagavond werd Brandon door een van de groepsleden gebeld. “Ze wilden hem even spreken. Hij wist ook niet waarvoor, maar hij is toch even gegaan”, vertelt Marieke. In een snackbar en buiten op straat kreeg Brandon klappen.
Gewond op straat“We werden later gebeld door iemand die Brandon op straat had gevonden. Hij was flink toegetakeld.” Brandon houdt geen blijvende schade over aan de mishandeling, maar de schrik zit er wel flink in.
“We hebben hem echt moeten overhalen om aangifte te doen. Dat is ook het probleem, niemand durft aangifte tegen deze groep te doen omdat ze met ergere dingen dreigen als je dat doet. Zo zijn we er nu pas achter gekomen dat Brandon eerder ook al is bedreigd met een mes.”
Volgens Broekmeulen zou het om een groep gaan die zichzelf de 'Vito Clan' noemt. Die groep bestaat echter niet meer, aldus een van de jongens die vroeger bij die groep hoorde. "Wij waren een vriendengroep en noemden onszelf een tijdje de 'Vito Clan', maar die groep is al meer dan een halfjaar uit elkaar. Nu worden wij genoemd, maar we hebben hier helemaal niets mee te maken", aldus Danny.
Meer aangiftes nodigDe groep is bekend bij de politie. "De wijk- en jeugdagent hebben een beeld van deze groep", aldus een politiewoordvoerder. Er wordt onderzoek gedaan. De politie weet nog niet of de groep ook betrokken is bij andere mishandelingen.
Door haar verhaal te doen, hoopt Marieke dat meerdere slachtoffers alsnog aangifte doen tegen de jongeren. “Nu hebben alleen wij aangifte gedaan, maar er zijn meer aangiftes nodig om tot zwaardere straffen te komen. Dit moet echt ophouden.”
Brandon blijft deze week thuis om te herstellen. Hij krijgt onderwijs op afstand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.