Video

PSV, Willem II en FC Den Bosch krijgen definitief geen miljoenenboete: geen staatssteun

4 juli 2016 om 14:08 • Aangepast 21 november 2020 om 09:10
nl
PSV, Willem II en FC Den Bosch hebben geen illegale overheidssteun ontvangen. De Europese Commissie sluit het onderzoek, waarmee de dreiging van miljoenenboetes voor de voetbalclubs voorbij is. Maandag maakte de Europese Commissie dat officieel wereldkundig, nadat het nieuws vrijdag al was uitgelekt via de Financial Times.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

"In deze zaken hebben wij vastgesteld dat de staatssteunregels werden nageleefd'', lichtte EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) maandag in Brussel het besluit toe.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: 'Gronddeal PSV-stadion is toch geen staatssteun', ook geen boete voor Willem II en Den Bosch
Directeur Toon Gerbrands van PSV: "We zijn blij dat er duidelijkheid is gekomen in deze langlopende kwestie. Vanaf het begin is het voor alle betrokken partijen duidelijk geweest, dat er een rechtmatige deal lag."
Hij vervolgt: "De bevestiging door de Europese Commissie zorgt er voor dat dit hoofdstuk gesloten kan worden. Mijn voorganger Tiny Sanders verdient in deze de credits. Hij heeft in dit lastige dossier de juiste strategie gevoerd. Voor PSV betekent dit ook, dat het nog gereserveerde bedrag van vijf miljoen de komende jaren vrijkomt."
Drie jaar onderzoekDe commissie begon in 2013 in Nederland een onderzoek naar financiële steun bij vijf gemeentes. Zo kocht Eindhoven in 2011 voor ongeveer 48,5 miljoen euro de voetbalgronden van de club en gaf deze in erfpacht weer aan PSV. Vestager erkent dat deze grondtransactie marktconform was. Ook naar NEC en MVV werd onderzoek gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.