Campinggasten in Someren likken wonden na noodweer: 'De caravan is een poffertjespan' - Omroep Brabant
Video

Campinggasten in Someren likken wonden na noodweer: 'De caravan is een poffertjespan'

4 juli 2016 om 15:49
nl
De hagelbuien die anderhalve week geleden over Zuidoost-Brabant trokken hebben een spoor van vernieling achtergelaten op campings. "De caravan veranderde in een poffertjespan", zegt een kampeerster op camping De Kuilen in Someren. De gasten en de campingeigenaar likken hun wonden en zijn druk bezig om orde op zaken te stellen.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"Het is shit hier", zegt Jan van de Kruis met een lach. Hij is eigenaar van camping De Kuilen in Someren-Heide. De donderdag van het noodweer zag hij de lucht betrekken. "Toen begon het plotseling en hagelde het twintig minuten". Nu is het leeg en verlaten op de camping.
Motorhelmen'Er logeerde een groep bikers in tentjes, die hebben hun motorhelm opgezet en geschuild onder hun luchtbed tegen de hagel. De tentjes waren compleet kapot", zegt Tiny van de Kruis.
Op de camping is de schade nog goed zichtbaar. Ruiten en daken zijn kapot en van veel planten is ook weinig meer over. Jan van de Kruis schat dat er zeker een ton schade is.
PoffertjespanEen vrouw uit Eindhoven is de troep bij haar caravan aan het opruimen. "Caravans veranderen in een poffertjespan door de hagel", zegt zij. De caravan was pas zes weken oud en niet verzekerd omdat ze toch niet gingen rondtrekken.
Experts komen deze week nog de schade opnemen bij beschadigde caravans. Ook andere campings in de buurt van Someren zeggen dat er nauwelijks nog bezoekers zijn. Maar als het zonnetje nu eindelijk eens blijft schijnen, dan kan dat snel veranderen. "Het kumt zoals het kumt", zegt Tiny van camping De Kuilen. Zij geeft de moed niet op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.