Huisartsenpost in Roosendaal blijft toch 's nachts open

4 juli 2016 om 16:12
nl
De huisartsenpost in Roosendaal blijft vooralsnog tijdens de nachtelijke uren open. Dat heeft de stichting Huisartsenposten West-Brabant maandag gezegd.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De stichting wilde de nachtdiensten van de huisartsenposten in Roosendaal en Bergen op Zoom samenvoegen. Dit zou nodig zijn, omdat de druk op de huisartsenzorg de laatste jaren flink is toegenomen en de huisartsen er niet meer geld voor krijgen.
Veel verzetHet plan stuitte op veel weerstand van huisartsen, patiënten en de politiek in Roosendaal en Bergen op Zoom. De huisartsenpost in Roosendaal helpt patiënten uit zestien plaatsen. Bij sluiting zou het werkgebied voor huisartsen vele malen groter worden.
Zie ook: 'Huisartsenpost Roosendaal mag niet 's nachts sluiten', al 3000 likes voor Facebookactie
De nachtelijke sluiting is inmiddels geëvalueerd door een groep huisartsen van post in Bergen op Zoom en de post in Roosendaal. De stichting heeft op basis van alle meningen en adviezen besloten het voorstel in 'de ijskast' te zetten.
OnderzoekDe Stichting Huisartsenposten West-Brabant gaat bekijken op welke manier de spoedeisende huisartsenzorg in avond, nacht en weekend in West-Brabant kan blijven bestaan. Komend najaar gaat onderzoekt de stichting of de organisatie in heel West-Brabant anders opgezet kan worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.