Metershoge kraan valt om en beschadigt daken in Eindhoven

4 juli 2016 om 19:49 • Aangepast 21 november 2020 om 09:09
nl
Een omgevallen kraan richtte maandagmiddag flinke ravage aan in de Acaciastraat in Eindhoven. Een auto ligt volledig in puin en ook diverse woningen raakten flink beschadigd. Niemand raakte bij het kraanongeval gewond.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

De kraan van zo’n 10 meter hoog was in gebruik omdat een aannemer in de straat bezig is met het renoveren van verschillende huizen. Toen werknemers de kraan in wilden klappen, ging het verkeerd. “De kraan is op de een of andere manier gaan kantelen en met een klap op de huizen en auto’s terechtgekomen”, vertelt verslaggever Koen Wijn.
Halsoverkop huis uitBewoners moesten halsoverkop hun huis uit vanwege de gevaarlijke situatie die was ontstaan. "Ik kreeg van mijn dochter een app'je over wat er in de straat was gebeurd. Toen ik hoorde dat er niemand gewond was, ben ik weer rustig gaan werken", vertelt een buurtbewoner. Het getroffen huis zou binnenkort worden gerenoveerd, dus erg onder de indruk van de schade leek de bewoner niet te zijn.
Alphen aan de RijnVoor inwoners die wel aanwezig waren, was het behoorlijk schrikken. Net als voor woningcorporatie Woonbedrijf, dat opdrachtgever was van de werkzaamheden in de straat. “Heel even schoten de beelden van Alphen aan de Rijn weer door mijn hoofd. Behoorlijk schrikken. Wij zijn ontzettend blij dat er niemand gewond is geraakt”, vertelt Hannie de Groot van Woonbedrijf.
In Alphen aan de Rijn viel vorig jaar ook een kraan om bij werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug.
Opvang geregeldBewoners van de getroffen huizen worden opgevangen in een modelwoning in de wijk. De verwachting is dat zij in de loop van de avond weer terug naar hun eigen woning kunnen.
Woonbedrijf gaat samen met de aannemer onderzoeken hoe het kraanongeval kon gebeuren.
Oorzaak onbekendHoe de kraan om kon vallen, is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.