Inwoners Someren luchten hart over stormschade tijdens inloopavond - Omroep Brabant
Video

Inwoners Someren luchten hart over stormschade tijdens inloopavond

5 juli 2016 om 03:37
nl
Nog steeds is het in Someren het gesprek van de dag: het noodweer en de hagelstenen die zo groot waren als tennisballen met miljoenen euro's schade als gevolg. Maandagavond hield de gemeente een inloopavond zodat iedereen zijn verhaal kwijt kon.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

In theater de Ruchte kon iedereen die daaraan behoefte had binnenlopen. Burgemeester en wethouders waren aanwezig en boden een luisterend oor.
"Bij mensen komt soms nu pas het besef. Wij willen in ieder geval de ruimte geven als er behoefte is om te praten", legt burgemeester Alfred Veltman uit.
Lees ook: 500 miljoen stormschade in Someren
Ongeveer dertig mensen maakten er gebruik van. Bij sommigen zat de schrik er nog goed in: "Ik vraag me bij elke donkere wolk af of het niet weer mis gaat." Anderen kwamen om wijzer te worden: "Ik kom luisteren naar andere verhalen en wil weten hoe anderen de schade afhandelen. Daar word je nooit stommer van."
PetitieDinsdagmiddag gaat de ZLTO met politici uit de regio naar de Tweede Kamer om een petitie aan te bieden. De overheid heeft eerder aangegeven dat ze het gebied niet als rampgebied beschouwen en daardoor komt er geen geld beschikbaar. Met de petitie willen ze het kabinet alsnog laten inzien dat er wel sprake is van een ramp.
Lees ook: Staatssecretaris met lege handen naar slachtoffers hagelstorm

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.