Vuurzee op Italiaanse camping, drama voor Waalwijks verhuurbedrijf: ‘Het is verschrikkelijk’

5 juli 2016 om 15:34
De enorme vuurzee op een Italiaanse camping van maandagochtend heeft het Nederlandse verhuurbedrijf Go4Camp hard getroffen. Van de 37 bungalows die het Waalwijkse bedrijf op de camping had staan, gingen er 24 in vlammen op. “Het is verschrikkelijk. We staan al tien jaar op deze camping, maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”, meldt medewerker Rick Bax aangeslagen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het vuur woedde in het Italiaanse vakantiecentrum Pra' Delle Torri in Caorle, ongeveer vijftig kilometer ten noordoosten van Venetië. Meer dan tweehonderd gasten, onder wie ook enkele Nederlanders, werden noodgedwongen geëvacueerd.
In de afgebrande bungalows van Go4Camp zaten voornamelijk Denen. Die zijn op tijd in veiligheid gebracht. “Dat is uiteraard het belangrijkste”, zegt Bax, manager marketing en sales van het bedrijf. “Voor de mensen die via ons geboekt hebben, zorgen wij nu voor geschikte vervanging op campings in de buurt.”
'Slechte timing'Het inferno heeft een gigantische schade veroorzaakt op de camping. Bax durft geen schatting te maken, maar verwacht wordt dat de schade voor Go4Camp tot in de tonnen zal lopen. Een enkele bungalow kost circa tussen de vijftienduizend en twintigduizend euro. “De timing is ook slecht, omdat het hoogseizoen op het punt van beginnen staat. Dus reken maar uit”, verzucht de medewerker.
Een collega van Bax is inmiddels overgevlogen naar Italië. “Ik was er zelf dus niet bij, maar ik heb gehoord dat het heel chaotisch op de camping was. Logisch ook, als je de beelden bekijkt. Go4Camp treedt op dit moment in contact met al haar klanten die de komende weken naar deze populaire camping afreizen en zoekt in overleg met de klant naar een passend alternatief.”[Facebook:body:https://www.facebook.com/latribunaditreviso/posts/10154159403457209]
Gasflessen ontploftVolgens lokale media is de brand ontstaan nadat iemand per ongeluk een anti-muggenkaarsje aan zou hebben gelaten. In de buurt zouden vier gasflessen zijn ontploft. Door de harde wind breidde het vuur zich snel uit.
Tegenover De Telegraaf zegt campingdirecteur Stefano Scrignoli dat er ‘niets aan de hand is’. “Er is geen enkele reden tot paniek. Ons vakantiecentrum is 55 hectare en we hebben hier op dit moment 7500 vakantiegangers. Iedereen is op tijd geëvacueerd”, zegt hij tegen de krant.
VerklaringOver de oorzaak van de brand is door de camping nog geen officiële verklaring gegeven, er loopt momenteel een onderzoek. Camping Pra' Delle Torri is een bij Nederlanders populaire camping met meer dan 2000 plaatsen.
Helikopterbeelden van afgebrande camping[YouTube:body:https://youtu.be/8kmACWFHk9U][Tweet:body:https://twitter.com/snockelss/status/749844782059577344][Tweet:body:https://twitter.com/italiaansnieuws/status/750027378915733504]

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...