Vader van twee dochters uit Best die aan de dood wisten te onstnappen, blijft langer vast zitten

5 juli 2016 om 18:56
nl
Georg K. uit Eindhoven, die ervan verdacht wordt zijn huis aan de Prins Bernhardlaan in Best in brand te hebben gezet en daarmee zijn dochters bijna om leven bracht, blijft nog zeker tot 2 augustus vast zitten. Dat is de uitkomst van de pro formazitting van dinsdag.
Profielfoto van Linschoten Chantal
Geschreven door
Linschoten Chantal

Georg K. wordt ervan verdacht dat hij zijn twee dochters en zichzelf van het leven wilde beroven in de nacht van 19 op 20 maart. In een ultieme poging om zijn dochters niets van een aanstaande scheiding mee te willen laten maken, stak hij zijn eigen huis in brand op het moment dat beide dochters (8 en 15) lagen te slapen.
Zij wisten op het nippertje te ontsnappen aan de dood, met hulp van een buurman. Volgens de officier van justitie is het een wonder dat de meisjes nog leven. "Het scheelde niks, hij wilde een familiedrama maar met een dodelijk afloop."
Ondanks dat K. ervan verdacht wordt zijn kinderen te hebben willen vermoorden, is een van zijn dochters al op bezoek geweest in de instelling in Vught waar hij nu verblijft. De man zelf verklaarde tijdens de zitting dat hij ‘zichzelf niet herkent in zijn handelen en zich diep schaamt voor wat er is gebeurd’.
Daarnaast wordt hij verdacht van poging tot doodslag, het in gevaar brengen van anderen en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Op 25 oktober wordt de zaak inhoudelijk verder behandeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.