Negen Brabantse troeven bij EK atletiek in Amsterdam

5 juli 2016 om 21:01
nl
Amsterdam maakt zich op voor het EK atletiek, dat van woensdag tot en met zondag gehouden wordt. Atleten uit heel Europa strijden om de medailles en in sommige gevallen om een Olympische kwalificatie. Brabant is vertegenwoordigd met negen deelnemers.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Van die negen lopen er vier de halve marathon: Kim Dillen, Ruth Van der Meijden, Elizeba Cherono en Jamie van Lieshout. Die halve marathon wordt voor de eerste keer tijdens een EK atletiek gelopen en behalve om de individuele klasseringen zal er ook een landenklassement worden opgenomen.  
Pieter Braun uit Terheijden doet mee aan de loodzware tienkamp, terwijl Melissa Boekelman in actie komt bij het kogelstoten. Zij mist nog zes centimeter voor de Olympische Spelen in Rio. Die hoopt ze deze week in Amsterdam te gooien.
Datzelfde geldt voor discuswerper en Bosschenaar Erik Cadée. Ook hij moet de Olympische limiet nog werpen.
MedaillekandidatenNadine Broersen maakt kans op een medaille bij de zevenkamp. Het podium is haar niet vreemd: in 2014 werd ze wereldkampioene indoor. Grootste kanshebber op een medaille is hardloopster Sifan Hassan. Zij is de grote favoriet op de 1500 meter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.