Politie heeft 'een goed beeld' van wie er in de Schijndelse clan zit

5 juli 2016 om 21:06
nl
De politie zegt een goed beeld te hebben van de samenstelling van een groep probleemjongeren in Schijndel. De groep, die zich 'de Vito Clan' noemt, zou Schijndel al langere tijd terroriseren.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Volgens de politie gaat het om een reeks vernielingen, mishandelingen en bedreigingen.
MishandelingAan het begin van deze week kwam het verhaal van de mishandeling van de 17-jarige Brandon naar buiten. Hij werd zaterdagavond bij een snackbar aan de Hertog Jan II Laan in elkaar geslagen.
LEES OOK: 17-jarige Brandon uit Schijndel mishandeld
"Niemand durft aangifte tegen deze groep te doen omdat ze met ergere dingen dreigen als je dat doet. Zo zijn we er nu pas achter gekomen dat Brandon eerder ook al is bedreigd met een mes”, zegt zijn stiefmoeder tegen Omroep Brabant.
"Ik ben niet gediend van dit soort gedrag", reageert burgemeester Jetty Eugster van Schijndel. Ze benadrukt dat zij de mishandeling van Brandon ten stelligste afkeurt en ze wenst hem beterschap.
GevechtDe politie heeft informatie gekregen dat andere jongeren in Schijndel proberen om een gevecht te organiseren met de Vito Clan. De politie zoekt dinsdag en woensdag contact met de ouders van de jongeren om dat te voorkomen.
Op dit moment bekijkt de politie of leden van de groep kunnen worden gelinkt aan strafbare feiten.
LEES OOK: Oud-lid Schijndelse Vito Clan voelt zich bedreigd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.