Debat in Tweede Kamer over schade door noodweer in Zuidoost-Brabant

5 juli 2016 om 22:20 • Aangepast 21 november 2020 om 09:07
nl
In de Tweede Kamer is donderdag een debat over de schade die het noodweer eerder deze maand veroorzaakte in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg. De vaste commissie voor Economische Zaken gaat dan in discussie met staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het debat komt er op verzoek van Jaco Geurts, Tweede-Kamerlid voor het CDA. De twee politici namen dinsdag een petitie in ontvangst, die ervoor pleit om de getroffen regio uit te roepen tot rampgebied.

Wachten op privacy instellingen...

Petitie breed gedragenDe petitie werd aangeboden namens bijna dertig gemeentebesturen, woningbouwcorporaties, gezondheidsinstanties en landbouworganisaties in Brabant en Limburg, alsmede de provinciebesturen van Brabant en Limburg.
Zij roepen de Kamerleden op om het zuidoosten van ons land niet in de kou te laten staan. Volgens de opstellers van de petitie is er als gevolg van de 'aanhoudend overvloedige neerslag en uitzonderlijke ijsstorm sprake van maatschappelijke ontwrichting'.
Wet tegemoetkoming schadeVolgens Van Dam is er geen sprake van een ramp en zou de schade verzekerbaar zijn. Als er wel sprake is van een nationale ramp, dan treedt de Wet tegemoetkoming schade in werking en dan kunnen gedupeerden geld van de overheid krijgen.
Al het nieuws over (de gevolgen van) het noodweer in Zuidoost-Brabant op onze themapagina: omroepbrabant.nl/noodweer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.