Video

Villa Geldrop per ongeluk uitgebrand tijdens oefening van brandweer

6 juli 2016 om 13:33 • Aangepast 21 november 2020 om 09:07
nl
Het leek dinsdagavond een normale oefening voor de brandweer in Geldrop te gaan worden, maar plotseling was het menens. Het pand aan de Stationsstraat, waar de oefening plaatsvond, stond binnen de kortste keren in lichterlaaie. Rond halfeen dinsdagnacht was de brandweer klaar met nablussen. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het nablussen duurde volgens een woordvoerder wat langer dan normaal omdat de brandweer het pand niet in kon vanwege instortingsgevaar. Er werd al heel de week geoefend in het pand dat gesloopt zou worden. Daarbij werd volgens de woordvoerder echt vuur gemaakt. En dinsdagavond is daarbij 'iets misgegaan'. Wat precies wordt nog onderzocht.
Bij de brand kan asbest zijn vrijgekomen. Dit was volgens de brandweer in beperkte mate aanwezig in het pand. De resten hiervan zijn waarschijnlijk ook in de directe omgeving van het pandterechtgekomen.
Woensdagochtend is bekeken of het spul, datkanker kan veroorzaken,eveneensin de tuinen van de buren is neergedaald.
Grote brandDe brandweer had zelf tegen negen uur dinsdagavond gemeld dat er sprake was van een grote brand. Er moest namelijk een derde wagen aan te pas komen. Mensen in de buurt klaagden al snel over stank en rook.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

Het vuur woedde vooral op de eerste verdieping en in het dakgedeelte. De kap van het pand is verwoest.
Het pand stond al enige tijd leeg. Vroeger was het sterrenrestaurant Den Hoppenhof er gevestigd. Op de plek waar het pand staat, komt een villa met hierin zes luxueuze appartementen.

Wachten op privacy instellingen...

Een woordvoerder van projectontwikkelaar Rezidenz uit Eindhoven laat woensdagochtend weten, nog niet te weten wat de gevolgen voor de nieuwbouw zijn. Zijn bedrijf wilde na de zomervakantie beginnen met de bouw. De sloopvergunning was nog niet binnen.
Van de zes nieuwe appartementen zijn er al vijf verkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.