Tweet van Statenlid Otters in 'racisme'-discussie Efteling valt slecht

6 juli 2016 om 03:04 • Aangepast 21 november 2020 om 09:07
nl
Suzanne Otters, die voor de VVD in Provinciale Staten zit, heeft wat losgemaakt op Twitter. Ze reageerde op de discussie die sinds enige dagen woedt over het feit dat enkele attracties van De Efteling racistische trekjes zouden hebben.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Vrijdag werd een open brief verstuurd door mensen achter de Facebookpagina 'Stop Oppressive Stereotypes' waarin stond dat Monsieur Cannibale en Carnaval Festival 'uiterst kwetsend en racistisch' zijn. Als de attracties niet worden aangepast, komen er acties in het park.
Otters twitterde vervolgens dat ze als toetje had gekozen voor blanke vla met een negerzoen. Inclusief foto met daarop vijf gevulde puddingschaaltjes.

'Ga u schamen'Nou, dat heeft ze geweten. De Vughtse kreeg bakken vol kritiek over zich heen. Ze kreeg nauwelijks bijval, werd zelfs uitgescholden en een aantal twitteraars maakt zich zelfs zorgen over haar kinderen. ‘Een politicus die het weer niet snapt’ en ‘ga u schamen’ waren nog de minst onvriendelijke reacties. Zelfs Zwarte Piet en Jodenkoeken werden erbij gehaald.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'073' in plaats van 'VVD'Inmiddels is de naam van haar partij, de VVD, uit haar account verdwenen en vervangen door ‘073’. Te laat. ‘Politici besturen het land, professionele humoristen bedrijven satire’, zo verwoordde een twitteraar haar kritiek.
Deze reaguurder zal zich vast en zeker wel kunnen vinden in een tweet van cabaretier Jochem Myjer. Die was dan ook echt grappig:

Wachten op privacy instellingen...

Efteling wil pratenO ja, de discussie ging vooral over de attracties ‘Monsieur Cannibale’ en ‘Carnaval Festival’. Aanleiding was een open brief van de Facebookpagina ‘Stop Oppressive Stereotypes’.
De Efteling wil graag met de initiatiefnemers in gesprek. Zo kan het ook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.