Video

Festivalgangers zoeken mensen die hielpen na zwaar ongeval A67: 'Ze verdienen minimaal een bedankje'

6 juli 2016 om 15:32
nl
De terugweg van het festival We Are Electric in Eersel verliep dramatisch voor negen bezoekers. Op de weg naar huis sloegen zij in een Land Rover meerdere malen over de kop op de A67. Nu kijken ze terug en zijn ze op zoek naar de mensen die eerste hulp verleenden.
Profielfoto van Oosterum van Astrid
Geschreven door
Oosterum van Astrid

"Het was helemaal stil, iedereen was kalm en beduusd van wat er gebeurd was", zegt Puck Veldhuizen. Zelf zat ze op de bijrijdersstoel. "Ik dook weg naar het midden, dat instinct heeft me denk ik gered, het dak was helemaal ingedeukt aan mijn kant."
[youtube:body:https://youtu.be/3pw23PG5bCw]
Engeltje op de schouderChristel Mans zat achterin op die zondag 19 juni. "We begonnen te slingeren en iedereen riep 'ho!' Daarna heb ik mijn ogen dicht gedaan." Toen ze na het ongeluk haar ogen open deed, schrok ze: "Iedereen zat onder het bloed, ambulances reden af en aan. Ik vroeg me echt af hoe het met iedereen was."
"Toen ik een vriend van ons zag liggen dacht ik dat we een week later een begrafenis zouden hebben", zegt Puck. "Maar ook met hem gaat het nu eigenlijk supergoed. We hebben echt een engeltje op onze schouder gehad."
ZIE OOK: Negen mensen in één auto gewond als wagen meerdere malen over de kop slaat op A67 Goede hulpNu, twee weken na het ongeluk, zijn ze met zijn allen op zoek naar de mensen die hen op de snelweg eerste hulp hebben verleend. "Een stel hebben we al opgespoord. Zij hebben al een flesje wijn gehad, maar nu zoeken we nog een vrouw met bruin haar, bruine ogen en een petje op."
De festivalgangers willen haar bedanken voor haar goede hulp. "Ze heeft ons rustig gehouden, bleef zelf ook kalm en was zo lief voor ons. Het moet voor haar ook heftig geweest zijn om het mee te maken, dus ze verdient minimaal een bedankje."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.