Bieroorlog loopt met sisser af: vrachtwagens vol Heineken onderweg naar Jumbo

6 juli 2016 om 12:09
nl
De bieroorlog tussen supermarktketen Jumbo uit Veghel en bierbrouwer Heineken lijkt gesust. De supermarkt ziet waarschijnlijk af van een kort geding tegen Heineken over de levering van kratten pils. Dat liet Jumbo woensdag weten.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

“Vorige week waren de vrachtwagens nog leeg, maar we verwachten dat er volgende week twintig vrachtwagens vol bier geleverd worden. Uiteindelijk moeten dit er met de actie 40 tot 50 worden. Wij zijn heel blij dat alles goed lijkt te komen”, vertelt Claire Trügg, woordvoerder van Jumbo.
Acties waren nodigHet signaal van Jumbo lijkt dus niet voor niets te zijn geweest. “We zijn al heel lang in overleg met de bierbrouwer. Als we deze stappen niet hadden genomen, weet ik niet of de levering nu weer op gang was gekomen.”
Jumbo is blij met de huidige ontwikkelingen. “Heineken is een goede partner waar we liever zonder dit soort stappen mee overleggen.”
OorlogJumbo had eerder deze week in een paginagrote advertentie nog hard uitgehaald naar Heineken. De brouwer zou geen bier willen leveren uit onvrede over een seizoensaanbieding van de grootgrutter, die voor een langere periode elk tweede krat Heineken voor de helft van de prijs verkoopt.
Heineken spreekt alles met klem tegen en zegt zich nooit te bemoeien met het prijsbeleid van zijn klanten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.