Statenlid Otters wilde niemand kwetsen met haar tweet over Efteling-discussie

6 juli 2016 om 13:01 • Aangepast 21 november 2020 om 09:07
nl
Suzanne Otters heeft nooit iemand willen kwetsen met haar tweet. Het Provinciale Staten-lid voor de VVD reageert op de storm aan reacties die haar tweet over De Efteling teweeg heeft gebracht.
Profielfoto van Oosterum van Astrid
Geschreven door
Oosterum van Astrid

Ze reageerde dinsdagavond op de discussie over de beschuldiging dat enkele attracties van De Efteling racistische trekjes zouden hebben.
ZIE OOK: Tweet van Statenlid Otters in 'racisme'-discussie Efteling valt slecht
Vrijdag werd een open brief verstuurd door mensen achter de Facebookpagina 'Stop Oppressive Stereotypes' waarin stond dat Monsieur Cannibale en Carnaval Festival 'uiterst kwetsend en racistisch' zijn. Als de attracties niet worden aangepast, komen er acties in het park.
'Lekker toetje'Otters twitterde vervolgens dat ze als toetje had gekozen voor blanke vla met een negerzoen. Inclusief foto met daarop vijf gevulde puddingschaaltjes. "Ik wilde niet kwetsen of 'grappig' zijn, ik wilde enkel duidelijk maken dat kinderen attracties als attracties zien en mijn blanke vla met negerzoen als een lekker toetje", verduidelijkt ze.


Otters zegt zich wel bewust te zijn geweest dat ze door haar tweet, vooral als politica zijnde, reacties zou krijgen. "En dat ondervind ik nu aan den lijve.""Maar het is ook mijn vrijheid van meningsuiting, zoals dat het ook is van de mensen die op mijn tweet reageren natuurlijk. Ik heb nu al 237 likes, dus er zijn ook mensen die het eens zijn. Ik vind ook dat we als Brabanders best trots mogen zijn op De Efteling."
DoorgeslagenZe noemt het aankaarten van racisme in Nederland een interessante maatschappelijke discussie, maar het is volgens haar doorgeslagen. "Ik ben blij dat ik dat hiermee aan de kaak heb gesteld." Met name de beschuldiging van de Facebookpagina 'Stop Oppressive Stereotypes' dat De Efteling bezig zou zijn met het indoctrineren van kinderen gaat haar te ver.
De tweet van Otters maakt veel reacties los en uiteraard konden parodieën niet uiblijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.