Hoe kon de hijskraan op de Acaciastraat in Eindhoven omvallen?

6 juli 2016 om 16:21
nl
De kraan in de Acaciastraat in Eindhoven, die maandag omviel en een ravage aanrichtte, kon omvallen omdat deze gedeeltelijk op de stoep en gedeeltelijk in het parkeervak stond. Dat zegt Hannie de Groot van Woonbedrijf. "Dat maakte tijdens het hijsen niet uit, maar bij het inklappen van de kraan voor verplaatsing kwam de hijskraan schuin te staan door het verschil van hoogte tussen stoep en parkeervak."
Profielfoto van Astrid van Oosterum
Geschreven door
Astrid van Oosterum

In de straat worden renovatiewerkzaamheden verricht. Maandagmiddag viel de hijskraan om. Tijdens het hijsen was er geen sprake van een probleem omdat de hijskraan dan is gestabiliseerd door middel van stempels. Maar bij het verplaatsen van de kraan moesten de stempels worden ingeklapt. Hierdoor kwam de hijskraan scheef te staan door het hoogteverschil tussen stoep en parkeervak.
Geen extra schadeBij het ongeluk raakten een auto en drie woningen in de straat beschadigd. Het is gelukt om de hijskraan te verwijderen zonder meer schade te veroorzaken. "De dakpannen van de beschadigde woningen zijn die avond nog teruggelegd en de bewoners konden weer naar huis."
Om te voorkomen dat het gevaarte nog eens omvalt, wordt de kraan nu met alle vier de wielen op het parkeervak gezet. "De consequentie voor de bewoners is dat zij daar tijdelijk niet meer kunnen parkeren."
ZIE OOK: Metershoge kraan valt om en beschadigt daken in Eindhoven Er zijn meldingen gedaan bij de Inspectie SZW en de gemeente Eindhoven over het ongeluk. Zij stellen geen vervolgonderzoek in omdat er geen sprake is van persoonlijk letsel, aldus Woonbedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.