Video

Hebben hebben hebben! Schaalmodellen auto Max Verstappen ongekend populair

6 juli 2016 om 19:51 • Aangepast 21 november 2020 om 09:06
nl
Formule 1-coureur Max Verstappen is ongekend populair. Afgelopen weekend werd hij tweede bij de Grand Prix van Oostenrijk en eerder won hij de Grand Prix van Spanje. Maar niet alleen Max is populair, ook zijn wagens. Bij GPworld in Rijsbergen zijn de schaalmodellen niet aan te slepen, er staan zeker duizend auto's in bestelling.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Op het bureau van Danny de Heer liggen bestellingen op een stapel die zeker dertig centimeter hoog is. Allemaal bestellingen voor de nieuwe modellen.
De Heer heeft zijn zaak al dertien jaar, maar maakte dit niet eerder mee. "Ik heb al wel eerder grotere namen als Schumacher voorbij zien komen, maar dat het in deze mate wordt verkocht, is echt bizar en nieuw. Dat is natuurlijk heel leuk om mee te maken." De Heer is een van de weinigen in Nederland die de schaalmodellen verkoopt.
'Het is voor de echte verzamelaar'Het is pas het tweede seizoen voor Max Verstappen in de Formule 1, maar toch heeft hij al een aantal wagens versleten. Daar zijn dan natuurlijk ook allemaal miniatuurvarianten van. Van twee verschillende fabrikanten en met verschillende afmetingen. "Ik denk dat er al zo'n tien modellen zijn van de Verstappen auto's. En een verzamelaar wil ze natuurlijk allemaal hebben", zegt De Heer.
Geen speelgoedDe auto's zijn geen speelgoed, maar echt voor volwassen die ze graag neer willen zetten om er naar te kijken. "Ieder exemplaar is anders. Ze zijn handmatig in elkaar gezet, dus er kunnen minuscule verschillen. Er zijn mensen die bij het raam gaan staan om ze goed in het licht te kunnen bekijken", zegt De Heer.
[tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/750669789920624641] 'Paste niet door de deur'Ondanks de grote populariteit van de auto's kan Danny de Heer zelf gelukkig wel rustig de races van Verstappen kijken. "We krijgen dan helemaal geen bestellingen binnen. Ook tijdens de prijsuitreikingen niet. Maar daarna stroomt de mailbox vol. Het was met de laatste ronde bestellingen zo druk, dat de pallet waarop de auto's stonden niet door de deur paste. De zaak stond helemaal vol."
De Heer verkoopt de meeste auto's via internet. "Zeker negentig procent van de verkoopt gaat via de website." Voor de liefhebber is het nog mogelijk om aan het allernieuwste exemplaar te komen. Dan moet je alleen wel geduld hebben, want ze komen pas in september uit. Ze kosten dan zo'n 149 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.