Faillissement SPM Shoeters lijkt afgewend

6 juli 2016 om 18:03
Het lijkt erop dat basketbal in Den Bosch ook volgend seizoen op eredivisieniveau wordt gespeeld. SPM Shoeters, dat in de financiële problemen zit, heeft met 95 procent van alle crediteuren een akkoord bereikt. Dat vertelde voorzitter Albert Dominicus woensdag.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

"Met twee partijen hebben we nog geen akkoord en met eentje zijn we in gesprek", aldus Dominicus. Het is de verwachting dat begin volgende week duidelijk wordt of in Den Bosch topbasketbal kan blijven worden gespeeld. De voorzitter is daar positief over gestemd.
ZIE OOK: Faillissement SPM Shoeters dreigt, basketbalclub Den Bosch heeft grote geldschulden
SPM is overigens gestopt als hoofdsponsor van de club. Dominicus is met meerdere partijen aan het praten over het hoofdsponsorschap. De kans is ook groot dat er niet één, maar meerdere hoofdsponsors gaan komen. Ook hier wordt op korte termijn duidelijkheid over verwacht. "We hopen komend weekeinde."
Forse betalingsachterstandDe Bosschenaren zitten in de financiële problemen vanwege tegenvallende inkomsten. Ook spelen schulden uit het verleden nog altijd een rol. Het zou in totaal gaan om een betalingsachterstand van 250.000 euro. Dit wordt door de club niet bevestigd.[YouTube:body:https://youtu.be/_uMqUwSX-SA]

Wachten op privacy instellingen...