Video

Run kids, run! Leerlingen De Bakelgeert in Boxmeer rennen The Daily Mile

6 juli 2016 om 19:59
nl
De kinderen van groep 6 van basisschool De Bakelgeert in Boxmeer gaan iedere schooldag anderhalve kilometer hardlopen. Tussen de lessen door lopen ze rondjes in het park. Het project heet The Daily Mile en is overgewaaid vanuit Schotland.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Meester Bart van groep 6 is zelf een fanatieke hardloper en hij heeft het plan geïntroduceerd na de meivakantie: "Ik zag het in een hardloopblad en ik dacht, 'dat ga ik ook doen'. Als de concentratie verslapt of ik merk dat de kinderen toe zijn aan een andere activiteit, dan roep ik 'Daily Mile' en dan gaan we een Engelse mijl rennen."
Eén mijl staat ongeveer gelijk aan 1,6 kilometer en dat zijn drie rondjes in het Lunevenpark. "In het begin hadden we er niet zo veel zin in, maar nu we er aan gewend zijn, vinden we het eigenlijk wel leuk," vertelt een van de leerlingen.
CampagneIn Boxmeer lopen ze letterlijk en figuurlijk voorop. In september start er namelijk een landelijke campagne met oud-schaatser Erben Wennemars om meer scholen warm te krijgen voor The Daily Mile.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.