Theo Lucius voor rechter voor onbevoegd rijden en drugsbezit

6 juli 2016 om 19:46
nl
Theo Lucius uit Heeswijk-Dinther verschijnt volgende week donderdag voor de politierechter in Den Bosch. De oud-voetballer van onder meer FC Den Bosch en PSV moet zich voor twee zaken verantwoorden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Lucius (39) zat in november 2014 achter het stuur van een auto, terwijl zijn rijbewijs was ingenomen. In de wagen werd bovendien een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Dit gebeurde allemaal in Loosbroek.
Waarom rijbewijs kwijt?Het is niet bekend waarom Lucius toentertijd zijn rijbewijs was kwijt geraakt. Evenmin is duidelijk hoe hij tegen de lamp is gelopen.
Volgens zijn advocaat, Bas Kurvers, ontkent Lucius dat de verdovende middelen van hem zijn. Zijn raadsman spreekt van ‘niet zo’n schokkende zaken’.
Eerder veroordeeld door het hofHet is niet voor het eerst dat Lucius zich in het Paleis van Justitie in Den Bosch moet melden. Ruim tien jaar geleden werd hij in hoger beroep veroordeeld tot 240 uur werkstraf of 120 dagen cel.
De kroegeigenaar had in 2003 professioneel vuurwerk verkocht. Zijn klant, een man uit Breda, verloor bij het afsteken een oog. De straf van het gerechtshof viel hoger uit dan wat de politierechter hem had opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.