Video

'Dit komt keihard aan', slachtoffer Bredase babywissel reageert op de uitspraak van de rechter

7 juli 2016 om 09:59
nl
Jan Koevoets die als baby werd verwisseld, is heel erg teleurgesteld over de uitspraak van de rechter. Die bepaalde woensdag dat het Amphia ziekenhuis niet aansprakelijk kan worden gesteld voor de babywissel in het Ignatiusziekenhuis in 1953. "Dit komt heel hard aan. Ik vind dat ze mij nooit serieus hebben genomen. Ze hebben me als een lulletje behandeld", aldus Koevoets tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Sinds de ontdekking van de babywissel in 2013 staat het leven van de kapper uit Sint Willebrord volledig op zijn kop. Het bizarre verhaal werd destijds breed uitgemeten in nationale en internationele media.
Inbreuk op de privacy"Ik heb hier zelf nooit om gevraagd. Als ze mij nu honderdduizend euro zouden geven, zou ik ze zo weer teruggeven wanneer ik alles daarmee terug zou kunnen draaien. Mensen vallen mij overal lastig. Onbekenden die met de auto stoppen terwijl ik de hond uitlaat en zelfs op Ibiza word ik erop aangesproken", aldus de Willebrorder.
Volgens Jan Koevoets was het hem nooit om het geld te doen: "Ik wilde genoegdoening voor het onrecht dat mij is aangedaan. Het bedrag zou waarschijnlijk sowieso ontoereikend zijn geweest voor wat ik nu aan kosten kwijt ben".
Einde verhaalHet ziekenhuis wil niet inhoudelijk reageren op de uitspraak van de rechter. Volgens een woordvoerster blijft de mogelijkheid voor een gesprek nog steeds open. Jan Koevoets wil nu vooral een punt zetten achter de zaak: "Ik ga niet in hoger beroep. Voor mij is de kous af. Ik wil rust en ik hoop dat ik er mee kan leven".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.