Video

Klassieke Kreidler mag toch niet de weg op na jarenlange juridische strijd

7 juli 2016 om 01:19
nl
Angelo Damen mag niet met zijn 51 jaar oude Kreidler de weg op, dat heeft de Raad van State besloten. Na een lange strijd, is de Nulander uitgeprocedeerd. Hij is teleurgesteld in het definitieve besluit. "De nog altijd levenslustige brommer moet nu zijn dagen slijten in de woonkamer", aldus Damen in een schriftelijke verklaring.
Profielfoto van Kapteijns Lobke
Geschreven door
Kapteijns Lobke

Damen is al drie jaar verwikkeld in een juridische strijd met de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).
De Kreidler is al 36 jaar in Damen zijn bezit. Na een opknapbeurt wilde hij heel graag de weg op met zijn paradepaardje. Maar dat leidde tot een probleem.
Verf in het framenummerHet framenummer zou niet correct zijn weergegeven. Volgens de RDW zou ermee gesjoemeld zijn. Maar volgens Damen is er tijdens de restauratie van zijn brommer verf in het framenummer gelopen.
De verf werd eruit gekrabd maar daardoor is het framenummer er minder strak uit komen zien. En dus kreeg de controleur argwaan.
GeboorteregisterDamen wist zelfs via de laatste manager van een Kreidlerfabriek in Duitsland het geboorteregister van zijn pronkstuk boven water te krijgen. In het document is te zien dat het motornummer en het framenummer de juiste zijn. Toch oordeelde de bestuursrechter eerder al dat Damen er vanuit moest gaan 'dat de RDW zijn werk goed doet'
In april stapte Damen naar de Raad van State met zijn verhaal, beide partijen mochten daar hun zegje doen. De Raad van State blijft bij echter bij het oordeel van de bestuursrechter. Damen baalt van de uitspraak, "maar blijkbaar werkt het zo in Nederland."
Damen is eerder gevraagd om mee te werken aan een forensisch onderzoek maar dat ziet hij uit principiële redenen niet zitten. "Omdat de RDW in het verleden heeft aangetoond dat zij dit onderzoek niet goed uitvoeren." [body:youtube:https://www.youtube.com/watch?v=qe2iNXMpbM8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.