Andries Noppert was niet goed genoeg maar mag toch als keeper bij NAC Breda blijven - Omroep Brabant

Andries Noppert was niet goed genoeg maar mag toch als keeper bij NAC Breda blijven

7 juli 2016 om 11:08
nl
Keeper Andries Noppert kreeg eind vorig seizoen te horen dat er geen plaats meer voor hem was bij NAC. De technische leiding vond hem niet goed genoeg. Maar tot ieders verbazing kreeg hij onlangs toch nog een nieuw tweejarig contract. "Mensen vinden het misschien raar, maar het is wel mooi."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Vorig seizoen kon Andries Noppert slechts eenmaal aan de bak in een competitiewedstrijd. Probleem was Jelle ten Rouwelaar, die eerste doelman was. Maar Ten Rouwelaar is nu keeperstrainer en juist hij maakte zich sterk om Noppert toch maar een contract te geven.
'Andries heeft potentie'"NAC had volgens mij gezegd dat Andries zich niet goed genoeg had ontwikkeld en daar ben ik het helemaal mee eens", zegt Ten Rouwelaar. "Alleen zie ik in Andries enorm veel potentie en dan is het mijn taak om die potentie waar te maken."
Maar er is waarschijnlijk ook nog een andere reden. "Misschien kunnen ze niet de keepers krijgen die ze wilden krijgen", zegt Noppert. "Daar heb ik lak aan. Ik heb één  wedstrijd gespeeld hier en snak naar meer. En ik ben nog niet klaar hier."
"Misschien vinden mensen het raar. Ja, goed, ik had het zelf ook niet verwacht, maar het is wel mooi", aldus de doelman.
NAC contracteert nog nieuwe keeperNAC contracteert donderdag zeer waarschijnlijk  nog een andere doelman. De kans dat Noppert weer tweede keeper wordt, is dan ook sterk aanwezig. Maar hij is strijdbaar: "Ik moet zelf mijn best gaan doen en dat weet ik voor mezelf dat het wel kan."
Update: NAC huurt de doelman Jorn Brondeel voor twee jaar van Lierse SK.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.