Video

Eerste BrabantNacht in Efteling, Beekse Bergen en op nog zes plekken: 'Het moet een begrip worden'

7 juli 2016 om 11:35
nl
Een magische nacht in de Efteling of een nachtwandeling en bij volle maan picknicken in De Biesbosch. Geen alledaagse dingen, maar op 17 september is het mogelijk tijdens de allereerste BrabantNacht. Met het initiatief wil VisitBrabant meer toeristen van buiten Brabant lekker maken voor onze provincie.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De recente, succesvolle Jeroen Bosch-tentoonstelling in het Noordbrabants Museum in Den Bosch vormt de inspiratie voor het nieuwe initiatief. De Bossche schilder trok miljoenen toeristen naar de stad en wat Heleen Huisjes, directeur van marketingorganisatie VisitBrabant, betreft smaakt dit naar meer.
“Met BrabantNacht in de avond en nacht van 17 september willen we op een bijzondere manier de aandacht trekken”, legt ze uit. “Acht bijzondere plekken waaronder de Efteling, de Beekse Bergen en De Biesbosch doen mee. Samen hebben we echt iets spannends gecreëerd”, zegt Huisjes.
Ervaring doorgevenEn natuurlijk hoopt ze dat de bezoekers van BrabantNacht hun ervaringen met onze provincie doorgeven aan vrienden, familie en kennissen zodat nog meer toeristen van buiten Brabant naar onze provincie komen.
“We willen laten zien hoe mooi Brabant is om een korte of lange vakantie door te brengen”, gaat Huisjes verder. “Waarbij we ons met name richten op Duitsers en Belgen.” Zij besteden volgens haar toch net wat meer dan Nederlanders op vakantie in eigen land.
Moet begrip worden17 september is dus de eerste BrabantNacht, maar als het aan Huisjes ligt zeker niet de laatste. Het moet wat haar betreft echt een begrip worden.
“Meer toeristen zijn immers altijd welkom in onze mooie provincie.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.