Van Gansewinkel waarschijnlijk in Britse handen, afvalverwerker 440 miljoen waard

7 juli 2016 om 12:03
nl
De Britse afvaldienstverlener Shanks Group heeft een principe-akkoord bereikt met Van Gansewinkel over de overname van het Eindhovense afvalbedrijf. De voorgestelde overname waardeert Van Gansewinkel op circa 440 miljoen euro. Aandeelhouders van het bedrijf mogen daarbij rekenen op in totaal 306 miljoen euro.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Vorig jaar werd Van Gansewinkel, dat actief is in Nederland en België, nog verkocht aan zijn schuldeisers. Daarmee werd de schuldenlast van het bedrijf aanzienlijk verkleind. Het wist daardoor afgelopen jaar weer zwarte cijfers te schrijven.
AfrondenBeide bedrijven onderhandelen komen de tijd verder om de deal af te ronden. Als het zover komt, moet de samenvoeging ook nog worden goedgekeurd door toezichthouders.
Shanks Group heeft 3500 werknemers, die actief zijn in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Canada. In het vorige boekjaar werd een omzet van ruim 800 miljoen euro behaald. Van Gansewinkel, dat geen beursnotering heeft, was afgelopen jaar goed voor een omzet van 945 miljoen euro. Het bedrijf heeft 4350 werknemers.
Of er ook gevolgen zijn voor het personeel van Van Gansewinkel is volgens het bedrijf nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.