Video

Jeugdweek Leende in gevaar na hagelstorm, kinderen zoeken tent en container

8 juli 2016 om 00:46
nl
180 kinderen van de jeugdweek in Leende zijn dringend op zoek naar hulp. De hagelbui van 23 juni verwoestte het gebouw waar over zes weken het evenement zou plaatsvinden. De organisatie heeft een andere plek gevonden maar is nog hard op zoek naar een tent en een opslagcontainer, om het alsnog door te laten gaan.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Organisator Gilles van den Hoven was in het gebouw toen de bui losbarstte. Hij zag hoe de hagel door de dakgoten sloeg. Maar hoe groot de schade aan het gebouw verder is, kon hij niet goed zien. Hoe heftig de bui was, blijkt wel uit de beelden die de kinderen maakten.
Een paar dagen na de hagelbui hing de gemeente een slot op het gebouw op de voormalige gemeentewerf van Leende, omdat er asbest zou zijn losgekomen. "De inventaris is gelukkig niet besmet", zegt organisator Gilles van den Hoven van het jeugdkamp. "Dat scheelt. We hebben onze pannen, potten en knutselspullen nog." Maar van de gemeente heeft hij inmiddels gehoord dat het gebouw gesaneerd wordt.
Geen dak boven het hoofdDe jeugdweek vanaf 29 augustus gaat hoe dan ook door. Er is een alternatieve locatie gevonden; vlakbij zijn de recreatievelden van Leende waar SVJL dit jaar zal neerstrijken. Stroom en water zijn via de daar gevestigde schutterij geregeld. Maar de organiatie is hard op zoek naar een opslagplaats voor alle spullen en een droog plekje voor de kinderen zou ook fijn zijn.
Daarom is Van den Hoven samen met de kinderen met spoed op zoek naar een grote tent en wat geld voor een opslagcontainer. "Alleen de container kost al 700 euro", weet de organisator. Hij hoopt dat bedrijven in de regio hem kunnen helpen. "Waar we in de toekomst gaan zitten zien we dan wel. We leggen nu alle focus op de week. Die moet doorgaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!