‘Houd enquête over komst asielzoekerscentrum’, dringende oproep aan burgemeester Drimmelen

7 juli 2016 om 12:41
nl
De Bewonersgroep Opvang Vluchtelingen Drimmelen heeft de burgemeester Gert de Kok het dringende advies gegeven om een enquête te houden over de komst van een asielzoekerscentrum. Zij hebben een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

De bewonersgroep verwijst in de brief naar een eerdere enquête van de dorpsraad van Lage Zwaluwe, die door een kwart van de inwoners werd ingevuld. De overgrote meerderheid bleek tegen een azc (80 procent) in de gemeente. En tweederde van de bewoners is voor de opvang van statushouders.
De gemeente Drimmelen zet de plannen voor een azc echter door en verwijst naar hun opdracht in het 'Pact van Brabant'. Zij hebben van de provincie de opdracht gekregen om asielzoekers op te vangen. Dat worden er maximaal 300. De briefschrijvers verwijzen echter naar recente ontwikkelingen. Veel opvangplekken zijn leeg, omdat de toestroom van asielzoekers is afgenomen. Zij vinden dat het azc-plan van de gemeente van tafel moet.
Eigen initiatiefDe bewonersgroep hield vorige maand al een avond voor andere inwoners van de gemeente, omdat zij vindt dat ze onvoldoende op de hoogte zijn gesteld door de gemeente. Zij zeggen nu dat het gemeentebestuur 'durf moet tonen en kwantiteit boven kwantiteit moet stellen, ook al betekent het dat het besluit voor een azc wordt herzien'. Overigens wil de groep ook dat er snel wordt gestart met een 'plan B voor de opvang van statushouders'. [YouTube:body:https://youtu.be/houB9_0U0OM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.