Huizenprijzen schieten omhoog, markt blijft aantrekken

7 juli 2016 om 15:01
nl
De Brabantse huizenmarkt blijft aantrekken. Makelaars verkopen niet alleen meer woningen, maar dat doen ze ook nog eens tegen een hogere prijs. Gemiddeld steeg de verkoopprijs in het tweede kwartaal van dit jaar met 5,6 procent. Vijf van de tien Brabantse NVM-regio’s deden het beter dan gemiddeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van makelaarsvereniging NVM.
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

Alleen de regio’s Bergen op Zoom, Tilburg/Oirschot, Eindhoven, Waalwijk/Drunen en Noordoost-Brabant lopen achter op het landelijk gemiddelde. Bovengemiddeld goed gaat het juist in de regio Uden. Daar lag de prijs voor een huisje 11,9 procent hoger dan rond dezelfde periode vorig jaar. Nergens in onze provincie was de stijging zo fors.
Hoewel het de goede kant op gaat, zijn we nog lang niet terug op het niveau van voor de crisis. Daarvoor moeten de prijzen nog eens zeven procent extra stijgen.
Ook verkoopcijfers stijgenHet goede tweede kwartaal van dit jaar komt ook naar voren in de verkoopcijfers van de makelaars. Volgens het NVM zijn er 42.819 woningen verkocht. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar.
Klik hier om te zien onder welke regio jouw gemeente valt.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/577e34d7c1c18]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.