Video

Hogere straf voor Koen B. na doodslag op Juliette Bouhof: 11 jaar cel

7 juli 2016 om 15:54 • Aangepast 21 november 2020 om 09:05
nl
De ex-vriend van Juliette Bouhof is in hoger beroep veroordeeld tot 11 jaar cel. Het gerechtshof in Den Bosch vond bewezen dat Koen B. het meisje uit Geldrop om het leven heeft gebracht. Eerder veroordeelde de rechtbank Koen B. tot negen jaar cel voor doodslag.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Het 17-jarige meisje uit Geldrop werd in oktober 2014 dood gevonden op een parkeerplaats in het centrum van Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

De ex-vriend vindt dat er sprake is van mishandeling met de dood tot gevolg. Juliette Bouhof kwam om het leven doordat Koen B. haar keel dichtkneep. Hij ging daarom in hoger beroep, waar hij nu dus een zwaardere straf kreeg opgelegd.

Wachten op privacy instellingen...

'Dicht bij moord'Ook justitie ging in hoger beroep omdat zij de straf van negen jaar door de rechtbank juist te laag vond. De advocaat-generaal vond twee weken geleden tijdens de zitting dat de straf van negen jaar geen recht deed aan de ernst van de zaak. Ook vond hij een aantal redeneringen van de rechtbank te kort door de bocht. En hij vond dat de rechtbank te veel rekening had gehouden met de leeftijd van de 22-jarige Koen B.

Wachten op privacy instellingen...

De advocaat-generaal wil wel dat Koen B. vrijgesproken wordt van moord. Hoewel de handelingen van Koen B. in zijn ogen 'heel dicht bij moord' komen. Koen B. bedreigde Juliette tientallen keren in de weken voor haar dood. Ook brak hij in bij haar ouderlijk huis. De advocaat-generaal vond echter dat er niet genoeg bewijs was voor voorbedachten rade. Hij heeft twaalf jaar cel geëist wegens doodslag.

Wachten op privacy instellingen...

'Meer recht gedaan'De moeder van Juliette, Janneke van der Staaij, vindt dat er 'meer recht' is gedaan aan haar dochter. "Het is twee jaar meer. Hoewel het nog wel erg weinig is. In een vergelijkbare zaak heeft de dader twintig jaar cel gekregen. Dat is een heel verschil."
Tijdens de zitting vertelde de moeder van Juliette dat zij en haar andere dochter 'zich door de dagen heen vechten'. De gang naar de rechter lijkt nu afgelopen, maar Janneke van der Staaij verwacht niet dat de last lichter wordt. "Slachtoffers hebben levenslang. Dat hoor je ook van andere ouders. Ouders van wie het kind soms twintig jaar geleden is vermoord. De pijn, het gemis, dat is blijvend."Lees meer over de moordzaak van Juliette Bouhof in ons nieuwsdossier: omroepbrabant.nl/juliettebouhof.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.