Politie ontkent bestaan roversbende Schijndel

7 juli 2016 om 17:03
nl
In Schijndel bestaat geen bende die als groep strafbare feiten pleegt. Volgens inwoners van Schijndel is er een 'Vito Clan' die mensen terroriseert door bedreigingen en mishandelingen. 'Geen sprake van', zegt de politie. De clan bestond een paar maanden geleden wel, maar die misdrijven werden niet in groepsverband gepleegd. Wel door individuele leden. De groep bestaat als zodanig niet meer.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

"In de media en op social media is een beeld geschetst van een groep die zich op grote schaal schuldig zou maken aan vernielingen, mishandelingen en bedreigingen. De politie kan die beeldvorming niet rijmen met de feiten die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen", aldus de politie.
Mishandeling BrandonDe politie deed onderzoek naar de groep nadat de 17-jarige Brandon uit Schijndel werd mishandeld. Het verhaal ging dat de hele groep was aangepakt. Ook daar heeft de politie geen aanwijzingen voor.
In het onderzoek naar de mishandeling van Brandon heeft de politie met diverse getuigen en het slachtoffer gesproken. De politie heeft ook contact gehad met twee mogelijke verdachten. Ze werden donderdag allebei gehoord. Daarna wordt in overleg met het Openbaar Ministerie besloten hoe de zaak verder wordt afgehandeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.